woManhattan

Idealni za porodično letovanje: Top 5 hotela u Turskoj

top hoteli u turskoj

Veliki sam fan turske usluge i odgovorno tvrdim da su hoteli u Turskoj savršeni! Ukoliko želite da odete negde, ležite i uživate 7/10/14 dana i ni o čemu ne razmišljate, a posebno ne o tome hoćete li imati dovoljno novca do kraja odmora – Turska je idealan izbor za vas. Posebno početkom ili krajem leta, kada su i cene aranžmana znatno povoljnije.

Istina, inicijalno ćete platiti nešto više, ali onog trenutka kada krenete na put – sve vam je uključeno u cenu i više vam ni dinar nije potreban.

Za poslednjih 5-6 godina obišla sam veliki broj hotela u Turskoj i uverila se u sjajnu uslugu u apsolutno svakom od njih, a na osnovu svog iskustva izvukla sam 5 omiljenih hotela, u koje bih se uvek vratila.

1. Regnum Carya Golf & Spa Resort

1 regnum

Ovo luksuzno odmaralište smešteno je na golf terenu, ima u ponudi i zatvorene i otvorene bazene sa toboganima, luksuzni spa centar sa masažama, saunom i parnim kupatilom, a izlazi na privatnu, peščanu plažu. Nudi uslugu na bazi ultra all-inclusive, a u sklopu rizorta nalaze se à-la-carte restorani, snek bar i poslastičarnica, kao i pozorište na otvorenom i diskoteka, osvetljeni teniski tereni, bazen za surfovanje i bazen sa talasima. Deci je na raspolaganju Čelzijeva škola fudbala.
Aerodrom u Antaliji nalazi se na 28km od odmarališta, a na licu mesta obezbeđen je besplatan parking.

1c regnum

1b regnum

1a regnum

2. Kaya Palazzo Resort

2c kaya palazzo

Ovo odmaralište smešteno je na samoj obali i poseduje plažu dugu 200 metara, a na raspolaganju su vam besplatni suncobrani i ležaljke. Hotel ima veliki vrt i veliki broj bazena sa toboganima i bez, kao i golf teren.
Kada je reč o rekreativnim aktivnostima, osim golfa, možete uživati u tenisu, stonom tenisu, pikadu i ronjenju. Na raspolaganju gostima je 5 à-la-carte restorana različitih kuhinja – od tradicionalnih turskih jela do internacionalne kuhinje.
Aerodrom je udaljem 30 minuta vožnje, a centar Beleka je na 6 kilometara od hotela.

2 kaya palazzo

2a kaya palazzo

2b kaya palazzo

3. Mardan Palace

3a mardan palace

Zaista veličanstven rizort, možda i preagresivno luksuzan za moj ukus, ali svakako vrhunskog kvaliteta. Poseduje jedan od najvećih otvorenih bazena u Evropi, sa akvarijumom i fontanama u središtu, i čak 8 à-la-carte restorana, gde možete jesti specijalitete ruske, francuske, tajlandske, japanske i mediteranske kuhinje. Ima privatni deo na plaži, a o tome kako su sobe opremljene izlišno je i govoriti.
Luksuzni spa centar nudi vam egzotične terapije, najsavremeniji fitnes centar i sobu za meditaciju iz koje se pruža pogled na zatvoreni bazen.

3c mardan palace

3b mardan palace

3 mardan palace

4. Adam & Eve

4 adam and eve

Najbolji izbor za mlade parove koji vole futuristički dizajn. Ovaj hotel beo je svuda i možda malo liči na ludnicu (nije da sam u ovom drugom bila, ali tako kažu), ali je boravak u njemu zaista poseban doživljaj. Sve sobe imaju zidove obložene ogledalima i prozore od poda do plafona i opremljene su modernim belim nameštajem i hidromasažnom kadom.
Gosti mogu da se hrane u 9 različitih restorana, među kojima i jedan japanske kuhinje. Posebno je zanimljivo da u jednom restoranu gosti uživaju u obrocima u potpunom mraku.

4a adam and eve

4b adam and eve

4c adam and eve

5. Amara Dolce Vita

5 amara dolce vita

Ovaj rizort verovatno je najkompletniji od svih koje sam posetila i najbolji za porodice sa decom. Okružen je borovim šumama i planinom Taurus, a nalazi se na sopstvenoj plaži dugoj 630 metara, na kojoj su postavljene otvorene kabine, ima veliki velnes centar, rekreativne i sportske bazene. U okviru hotela nalazi se akva-park, 6 bazena sa slatkom i jedan sa morskom vodom.
Osim brojnih restorana i barova, gde možete uživati u veoma ukusnim obrocima, laganim užinama ili osvežavajućim pićima, kraj bazena nalazi se i sladoled-bar. Sve uključeno u cenu!

5a amara dolce vita

5b amara dolce vita

5c amara dolce vita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idealni za porodično letovanje: Top 5 hotela u Turskoj